Пилотът на Ферари Кими Райконен изрази увереност, че отборът от Формула 1 ще се върне към най-успешните си дни през следващия сезон.

През отминалата вече кампания, завършила с втората световна титла на Люис Хамилтън (Мерцедес), „скудерията“ записа своя първи сезон без победа от 1993 година насам, а четвъртото им място при конструкторите е най-ниското класиране за италианците в последните три десетилетия.

„Не беше лесно нито за мен, нито за отбора. От Ферари винаги се очаква да печели състезания и да се бори за челните позиции. За съжаление случаят не беше такъв, но сме положили основата през следващия сезон Ферари да се върне на нивото, което му приляга“, каза Райконен.

„Трябва да свършим доста работа, знаем в кои области се нуждаем от подобрение. Работата по тях вече е започнала, разполагаме с нужното по отношение на персонала и ресурсите, за да отбележим прогрес.“

„Трябва да работим като колектив, в типичния стил на обединение за този отбор. Сигурен съм, че през 2015 година колата ще бъде доста по-конкурентна, макар че трябва да изчакаме първите тестове, за да преценим къде се намираме“, допълни финландецът, който ще си партнира със Себастиан Фетел през 2015 година.