Президентът на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Жан Тод призна, че е недоволен от тези фигури във Формула 1, които разпространяват негативизъм и противерочия около промените в правилата на шампионата.

Най-комерсиалният автомобилен шампионат все повече и повече се приближива към кръстопът в развитието си, защото собствениците от „Либърти Медия” искат да реформироват тотално спортните и рекламните регулации с новото споразумение „Конкорд” през 2021 година.

Реакциите на много отбори, включително и Ферари – единственият тим, който не е пропускал сезон от основаването на Формула 1 до ден днешен, бяха много разнопосочни, като водещите тимове изразиха категорични възражения. „Скудерията” заплаши, че може дори да напусне шампионата и да даде начало на алтернативен.

„Чувал съм всичко – от това, че промяната е загуба на пари до това, че е фантастично подобрение по отношение възможностите за изпреварване”, заяви Тод.

„Точно по тази причина много се вълнувам какво ще донесат новите правила.”

„Звучи много негативно и дори нелоялно да атакуващ нещо без да си му дал шанс. Защо се оплакваш от блюдото преди още да си го опитал.”

„Вместо да бъдем позитивно и да работим заедно по изграждането на най-успешния продукт в моторните спортове, някои просто искат да виждат само грешките. Това е малко странно”, заяви Тод.