Президентът на автомобилната компания Ферари Лука ди Монтедземоло вярва, че спечелването на световната титла във Формула 1 е напълно по силите на отбора му, въпреки проблемите с новия болид F2012.

След изненадващата победа на Фернандо Алонсо в Гран При на Малайзия, целият персонал на компанията се е събрал на среща в завода в Маранело.

На събранието Ди Монтедземоло се опитал да мотивира допълнително отбора. „Казах им, че тази победа не трябва да бъде изолиран случай, а по-скоро отправна точка за сезон, в който ще се опитаме да бъдем най-добрите“, сподели президентът на Ферари.

„За да успеем трябва да работим най-здраво от всички във всеки един сектор и всеки един ден. Знаем, че трябва да подобрим доста компоненти, но също така знаем, че да триумфираме във Формула 1 не е невъзможно“, добави още Ди Монтедземоло.

За последен път Ферари спечели титлата при конструкторите през 2008 г. И се опитва да спечели шампионата при пилотите, откакто Кими Райконен триумфира с „черните кончета“ година по-рано.