Трансферът на двукратния световен шампион Фернандо Алонсо от Рено в тима на Ферари изглежда все по-вероятен, след като основен спонсор на Скудерията от догодина става испанската банка „Santander”, съобщава “Sport Bild”.

Изданието припомня, че именно заради Алонсо „Santander” бе сред основните спонсори на Макларън Мерцедес през 2007 година. След напускането на испанеца от лагера на „сребърните стрели” и банката също се оттегли.

Сега се говори за сделка межди Ферари и „Santander” на стойност 25 милиона евро на година. Затова обаче името на испанската банка ще стои почти навсякъде по болидите на Скудерията и по екипите на пилотите. Сред останалите основни спонсори на „черните кончета” е “Marlboro”, а Алонсо много би се радвал на това, тъй като испанския пазар представлява голям интерес за големия концерн за цигари „Philip Morris”.

 В същото време шефът на Хонда Рос Браун се надява, че сделката между Алонсо и Ферари ще пропадне, за да може да привлече испанеца в своя отбор. „Би било голяма грешка да си дават толкова големи усилия за пилот като Алонсо”, споделя Браун.