Дебютантът на МакЛарън Люис Хамилтън смята, че неговият отбор е застигнал Ферари след Гран При на Бахрейн, но колегата му от „черните кончета” Кими Райконен твърди, че италианският тим все още има предимство. Райконен, Хамилтън и Алонсо делят първото място в класирането при пилотите с по 22 точки.

„Мисля, че сега те наистина са по-близо до нас, отколкото бяха след първото състезание, но Австралия винаги е специално място за нас,” каза Райконен. „Смятам, че все още имаме предимство, но трябва да продължим да работим здраво, за да го запазим.”

Райконен предупреди конкуренцията, че Ферари ще разполага с нови части за болида за предстоящите тестове преди Гран При на Испания. „Настроен съм оптимистично, че това може да промени доста неща,” заяви той.

„Според мен, нашият отбор се намира на добра позиция след три състезания и просто трябва да се подобряваме постепенно. Можем сами да направим един добър сезон, но годината ще е тежка,” продължи Райконен. „Във всяко състезание има сериозна конкуренция.”