Този уикенд предстои поредния кръг от шампионата Ferrari Challenge Europe, в който ще вземе участие Пламен Кралев. При добро стечение на обстоятелствата и при спечелване на двете състезания този уикенд, българският пилот, чийто автомобил носи националния и туристически символ на страната ни - българската роза, има шансове да стане шампион още в първия си пълен сезон във Ferrari Challenge Coppa Shell.

По време на състезанието на Нюрбургринг гост ще бъде седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер. Той ще кара един от клиентските автомобили на Ferrari - FXX, заедно с немския футболен национал Лукас Подолски. Футболистът на Байерн Мюнхен, който отдавна има влечение към бързите коли, ще използва възможността да покара Ferrari FXX.

Тази състезателна серия е създадена за клиенти на Ferrari, които не карат за класиране, но мнението им за FXX се взима предвид и ще бъде ползвано при разработката на следващото поколение на топмодела на Ferrari.

На 8 и 9 ноември пък Пламен Кралев ще има възможността да се срещне лично с друг пилот на Ferrari от Формула 1 – настоящия световен шампион Кими Райконен. Ледения ще връчва наградите на победителите от световните финали на Ferrari Challenge на пистата Муджело.

Преди две седмици Пламен Кралев се включи в кръг от силния италианския шампионат във Ferrari Challenge на същата писта и за двата дни бе безапелационно най-бързият пилот на трасето, като спечели едно от двете състезания.

Кралев е с най-големи шансове от всички пилоти да спечели световните финали във Ferrari Challenge на Муджело и да бъде награден като шампион от Райконен.