Доставчикът на гуми във Формула 1 – „Пирели”, официално оповести трите типа смеси, с които отборите ще разполагат за първия състезателен уикенд през тази година. В Гран При на Австралия (15-17 март) тимовете ще разчитат на гуми от видовете C2, C3 и C4. C2 обозначава най-твърдия тъп и се бележи с бял кант, докато C3 (медиум) и C4 (меки) са съответно с жълти и червени цветове.

Трите топ отбора през 2018-а – Мерцедес, Ферари и Ред Бул – до голяма степен са направили един и същи подбор. Всеки от тях е поискал за пилотското си дуо по 9 комплекта от меките гуми. Двамата пилоти на Мерцедес (шампионът Люис Хамилтън и Валтери Ботас), двамата на Ред Бул (Макс Ферстапен и Пиер Гасли) плюс Себастиан Фетел от Ферари са пожелали три комплекта от медиум гумите и един от хард. Колкото до новия пилот на „скудерията” Шарл Льоклер, монегаскът е заявил още един сет от най-твърдите смеси за сметка на медиум.

Най-агресивни при избора си изглежда отбора на Рено. Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо ще имат по 10 комплекта софт гуми.