Директорът по моторни спортове в Пирели Пол Хъмбъри за пореден път подчерта, че критиките към доставчика на гуми за Формула 1 по време на първата половина от сезона са били „много неоправдани“.

Въпреки серията от дефекти при гумите в ранните етапи на тазгодишния шампионат, подобрения по продукта започнаха да се правят едва след четирите спуквания по време на британското Гран При.

„Смятам, че в огромен период от време – нека изключим „Силвърстоун“ от тази сметка – бяхме подложени от на много коментари, при това напълно неоправдани, които натъжиха много от нашите служиетили“, сподели Хъмбъри. „Различни хора изоплзваха името ни за своите цели и това е неприемливо. Но днес очевидно всеки може да говори всичко във Формула 1, никой не търси сметка или баланс, а другите не гледат общата картина и преследват единствено интересите си.“

„Това е нещо, което наистина трябва да се промени, защото съм сигурен, че има доста хора, които не биха пожелали да преминат и през частица от това, на което бяхме подложени. Затова трябва да бъдеш внимателен. Ние сме голяма компания и като казвам, че искаме да продължим във Формула 1, означава, че опитваме да правим възможно най-доброто и ще бъдем тук“, завърши Хъмбъри.