Пилотите във Формула 1 се обединиха в подкрепата си към тежко катастрофиралия Жул Бианки, който в момента се намира в болница.

Заради мократа писта в 44-а обиколка Адруан Сутил със "Заубер" излетя от трасето и се удари в загражденията, а докато кран вдигаше болида му от пистата, в него се удари Жул Бианки. Зутил се отърва невредим след сблъсъка.

„Камион дойде, за да вземе моята кола и тогава всички се случи. Надявам се да е добре Не искам да казвам нищо повече", каза германецът след състезанието. Заради инцидента награждаването премина доста скромно без обичайното шампанско.

„Изключително съм притеснен, че един от моите колеги е сериозно контузен. Неговият болид е силно повреден от дясната страна и аз само се надявам всичко да е наред с него", каза победителят Люис Хамилтън. "Изобщо не мисля за състезанието, а само за моя колега", добави Нико Розберг.

Постепенно всички пилоти и отбори във Формула 1 изразиха подкрепата си към Бианки чрез своите профили в социалните мрежи, в които пожелават бързо възстановяване на французина.