Пилотът от Формула 1 Алекс Албън разкри една от главните причини, поради която се надява да получи нов договор от Ред Бул Рейсинг. Британският талант разкри, че подобна сделка ще му позволи да се изнесе от къщата на неговите родители и да стане по-самостоятелен.

23-годишният състезател към момента все още живее в Милтън Кийнс, където дели жилище с майка си, своя пастрок, трите си сестри и своя брат. По-рано през настоящата кампания Албън получи шанс да бъде промотиран от Торо Росо в Ред Бул заради неубедителното представяне на Пиер Гасли като партньор на Макс Ферстапен. До този момент талантът се представя доста добре, като в Япония постигна най-доброто си класиране във Ф1 изобщо, печелейки 4-о място.

„Надявам се през следващите години да натрупам повече пари и да мога да се изнеса”, сподели Албън. „Към момента няма как да мръдна от фамилната къща.”

„Милтън Кийнс е хубав град и е близо до завода на Ред Бул, но… как да го кажа? Има и други места по света. Може би имам нужда да живея някъде другаде и да имам по-екстравагантен стил на живот?”

„Определено бих отишъл в Лондон (където всъщност е роден – б.р.). Мисля си по този въпрос, но отново – всичко опира до пари. Трябва да отбележа няколко бонус точки”, добави Албън.