Тимът от Формула 1 Форс Индия излезе с изявление, че няма да се оттегли от старта на Гран При на Бахрейн, въпреки че няколко от членовете на отбора са били замесени при инцидент с петролна бомба.

Пилотите на Форс Индия Пол ди Реста и Нико Хулкенберг по-рано през деня изразиха своите опасения по отношение на ситуацията в арабската държава, където имаше пореден сблъсък между полицията и протестиращите опозиционери.

Лек автомобил, в който са били четирима от служителите по поддръжка на болидите, е попаднал в задръстване, причинено от стачните действия. Колата е пътувала от пистата в Сахир към столицата Манама.

По време на задръстването протестиращите са хвърлили 8 петролни бомби в близост до спрелите леки автомобили, което е принудило органите на реда да отвърнат със сълзотворен газ.

Нито един от служителите на Форс Индия не е пострадал, но инцидентът е истински шок не само за отбора, а и за цялата Формула 1.

Само преди 6 дни от Международната федерация по автомобилизъм заявиха на тимовете, че е безопасно да пътуват за Бахрейн и няма никакви проблеми със сигурността.