Пилотът на Испания Рейсинг (HRT) Педро де ла Роса заяви, че Формула 1 трябва да си вземат урок от инцидента с тест пилота на Маруся Мария де Вийота, при който испанката загуби дясното си око.

„Фактите около катастрофата трябва да се проучат много внимателно, след което трябва да седнем на масата и да обсъдим дали има нужда от промени“, каза ветеранът в HRT. “Щом се случва инцидент, значи има нещо, което не е функционирало както трябва. Всички – и ФИА (Международната федерация по автомобилизъм), и тимовете, и Асоциацията на пилотите в Гран При – трябва да се разберем как ще постъпим, защото трябва да се поучим от случилото се.”

Аеродинамичните тестове – при изпълнението на какъвто Де Вийота се блъсна в рампата на камион по поддръжката – се извършват само на обекти, одобрени от ФИА, което е гаранция за високи стандарти за сигурност.

„Първото, което трябва да направим, е да разберем какво се е случило, какви мерки за сигурност са били предприети и как летището е приспособено за тестове от Формула 1“, добави Де ла Роса.