Инженерът на Ферари Пат Фрай смята, че предстоящият сезон във Формула 1 може да се окаже изпълнен с грешки при проектирането на болидите.

Голяма част от тимовете съсредоточават вниманието си върху успешното преминаване към 1,6-литровите 6-цилиндрови турбо двигатели, но новите правила включват също и сериозни промени по аеродинамиката, които ще повлияят върха начина, по който автомобилите се охлаждат.

„Според мен това е една от тези години, в които е по-добре да развиваш колата си, вместо да затънеш в оправяне на проблемите с охлаждането“, заяви Фрай. „Преди началото на всеки сезон ако объркаш охлаждането, една огромна част от ресурсите отиват за поправянето на радиаторите, дизайна и всичко останало.“

„Сигурен съм, че тук във Ферари се е случвало, както се е случвало и в бившия ми тим (Макларън – б.р.) да се загубят първите няколко месеца. С промените за 2014 година може да стане още по-драматично – шансът да сбъркаш е огромен. Надявам се нашите сметки да излизат верни, но ще има доста хора, които през януари ще се хванат за главите“, заяви Фрай.