Пилотът на Уилямс Пастор Малдонадо смята, че отборът вече има нужните възможности, за да спечели повече състезания, отколкото успя през 2012 година.

През миналия сезон венецуелецът постигна дебютния си успех във Формула 1, след като спечели Гран При на Испания не и без помощта на технически повреди при конкурентите. Рисковият му стил на шофиране обаче го забърка в серия от инциденти, които му попречиха по-често да се качва на подиума.

„В момента се борим с мега отбори и може би не разполагаме с капацитет да спечелим шампионата, но мисля, че ще победим в няколко старта и като цяло ще бъдем доста конкуренти“, каза Малдонадо.

„Не знам дали ще успеем да поддържаме високо ниво през целия сезон, но правим най-доброто с ресурсите, които са на наше разположение, за да направим добър болид. Още имаме проблеми с гумите, но и при другите отбори е така – всички се оплакват от тези гуми. Те са еднакви за всички и ще трябва да се състезаваме с тях.“

„Опитваме се да разберем как точно работят и имам добро предчувствие по този повод. Направихме симулация на състезателен старт и, да, имаше голямо износване, но не беше чак толкова лошо. Със сигурност може да се възползваме от този факт, докато тече първенството“, завърши Малдонадо.