Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер сподели, че членовете на тима не са никак доволни от слабия старт на сезона и това влияе върху мотивацията им.

„Биковете“ се надяваха да надградят от постиженията си през 2014 година, когато в начолото на хибридната ера постигнаха три победи чрез Даниел Рикиардо, който си остана единственият пилот извън дуото на Мерцедес Люис Хамилтън – Нико Розберг, стъпвал най-високо на почетната стълбица.

Дотук обаче годината се очертава като пълен кошмар за австрийския тим, тъй като Рено тотално се провали с двигателите, които трябваше да осигури. Само след четири старта Даниер Рикиардо се принуди да постави четвъртия си мотор, а за всяка следваща смяна оттук нататък той ще търпи санкции.

„Концентрирали сме и се опитваме да подобрим поне отчасти детайлите, които можем да контролираме. Бих казал, че моралът ни е ОК“, каза Хорнер. „Хората са раздразнени, те са свикнали да печелят, да имат успехи. В момента не е приятно, когато не побеждаваш. Имаме обаче допълнителна мотивация да се върнем там, където бяхме“, допълни той.

„Ситуацията е такава, че не можем да я контролираме. Ако ставаше дума за проблеми в шасито, могат да се отстранят с работа. Правиш части и ги поставяш в колата, за да видиш дали ще станеш по-бърз или по-бавен. Ние обаче сме в ръцете на нашия доставчик на двигатели, а двигателите са по-различни от шасито“, каза още Хорнер.