Босът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер заяви, че автомобилният шампионат трябва да се откаже от новите 6-цилиндрови двигатели и да се върне към техните V8 предшественици.

Предвид огромните финансови ресурси, които са нужни за конструирането на съвременното поколение турбодвигатели, британецът смята, че Формула 1 не бива да изключва тотално като вариант старите основни блокове, макар и последните да изразходват много повече гориво.

„Никой не обича да се връща назад, но понякога трябва да погледнеш“, каза Хорнер.

„Отчаяните ситуации изискват отчаяни мерки, а като се вгледаме в цените на новите двигатели, как те могат да осигурят устойчивост на отборите и производителите?“

„Понякога трябва с ръка на сърцето да си признаеш, че си сбъркал. Според мен хората, които направиха регулациите на двигателите, сгрешиха. Сега не само че имаме изключително скъп двигател, но и такъв, който не може да търпи особено развитие. Просто не можем да правим нови промени. От теоритична гледна точка правилното е да се даде време на голяма част от производителите да наваксат – така наистина ще могат да се регулират разходите. Това обаче не би било справедливо спрямо Мерцедес. В същото време обаче, ако процедурата по производство не стане открита, Мерцедес ще доминира, докато спортът разчита на тези двигатели“, завърши Хорнер.