Отборите от Формула 1 не успяха да се разберат с президента на ФИА Макс Моузли за бъдещето на спорта, въпреки дългите разговори, продължили до вечерта. Представители на тимовете се срещнаха с Моузли, за да се опитат да стигнат до някакъв консенсус относно плановете за таван на заплатите.

Независимо, че се говори над три часа на срещата, нямаше никакво споразумение, което означава, че няколко отбора продължават да се чудят дали да влязат в шампионата следващата година. Срокът за подаване на заявките изтича само след няколко седмици.

Повечето шефове на отбори отказаха да коментират, но президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло разкри, че ще има още преговори.

„Беше много добра среща, много дълга,” заяви ди Монтедземоло. „Беше продуктивна, но ФОТА ще има нова среща утре, а след това пак ще се видим и с Моузли.”

Самият Макс Моузли сподели, че остава оптимист, че ще има договорка. „Беше една добра конструктивна среща. Продължаваме дискусиите,” каза той. „Все още имаме същите проблеми за решаване. Но се надявам, че ще стигнем до споразумение.”

Ферари, Ред Бул, Тойота и Рено обявиха, че няма да се състезават през 2010 година, ако правилата не се променят. Отборите имат срок до 29 май да дадат своите заявки, а ако тези, които сега твърдят, че не искат да участват, по-късно променят мнението си, ще трябва да заплатят глоба.