Отборът от Формула 1 Рено търси наказателна отговорност от бившия пилот на тима Нелсън Пикет-младши и неговия баща заради обвинения в уреждане на състезание.

В същото време стана ясно, че Световната автомобилна федерация ще разследва как информация по случая с Рено и уреждането на изйода го състезанието на Голямата награда на Сингапур през 2008 година е изтекла в медиите. Изказването на Пикет беше разпространено в интернет и предизвика множество коментари. В него пилотът обяснява, че е решил да катастрофира нарочно, намирайки се в трудна ситуация и нестабилно емоционално състояние заради несигурността относно новия му договор.

От Рено разпространиха съобщение, в което се казва, че е започната процедура по наказателно преследване срещу Пикет баща и син във Франция по обвинения в клевета и опит за изнудване.

Пикет е дал показания пред Международната Автомобилна Федерация, в които обяснява, че на състезанието за Гран при на Сингапур през 2008 година е получил нареждане да катастрофира, за да помогне на своя съотборник Фернандо Алонсо да спечели надпреварата. Пикет-младши бе уволнен от Рено през август.