От екипа на МакЛарън обмислят дали да обжалват глобата от 49,2 милиона паунда и решението за отнемане на всичките точки на тима от класирането при конструкторите. Това отсъди вчера комисията, занимаваща се със шпионския скандал във Формула 1 в момента.

Шефът на МакЛарън Рон Денис заяви, че от клуба ще решат какво да правят, след като от ФИА разкрият подробности относно, защо толкова сурово наказание е било наложено. Босът сподели още, че не обмисля да се отказва от поста си, въпреки тежките глоби.

„Моето лично бъдеще никога не е седяло на дневен ред, доколкото това зависи от мен, разбира се”, каза Денис.

Комисията на ФИА трябва днес да разкрие подробности, около своето решение, което прати Ферари начело при конструкторите с 57 точки преднина пред третия до момента БМВ Заубер. Все пак Федерацията няма да покаже пълния доклад до другата седмица, след като премине стартът на белгийската писта „Спа”.

„Аз съм 100% отдаден на тима, оставам страстен почитател на моторното състезание и нямам никакво намерение да подавам оставка. Не мога да кажа, че бе правилно да отнесем такова наказание и репутацията ни да бъде оронена по този начин. Не сме използвали никаква изтекла информация, с цел да спечелим предимство в шампионата. Имаме най-добрите пилоти, най-добрите коли и имаме намерение да спечелим надпреварата”, сподели още Рон.

„Никога не сме криели, че един от нашите работници притежава информацията от Ферари в своя дом. Въпросът е дали ние сме я използвали – а това никой не успя да докаже”, завърши босът.