Звездата от Формула 1 Люис Хамилтън и Никол Шерцингер се разделиха след 2-годишна връзка, информира „Сън”. Като основна причина за това двамата изтъкнаха кариерите си, които засега поставят на първо място.

„Те са решили да тръгнат по различни пътища. Двамата предпочитат да се фокусират върху своите професионални кариери и ще останат близки приятели”, сподели официален говорител на пилота и певицата.

Последната година не бе от лесните за Люис Хамилтън, а предстоящият сезон, в който Михаел Шумахер ще се завърне на пистата, също няма да се осеян с рози. От своя страна Никол също е изключително заета около новия си албум.

Искрата между 31-годишната певица и Хамилтън пламна по време на наградите за MTV в Мюнхен през 2007 година. Въпреки напрегнатите графици заради ангажиментите те успяваха да намерят време един за друг. През изминалата година дори се появиха слухове, че ще се женят, но през септември 2009-та стана ясно, че връзката им е пред разпад, а сега новината бе официално потвърдена чрез официалния говорител.