Обрат в Заубер – Фелипе Наср загуби основния си спонсор

Фелипе Наср източник: Gulliver/Getty Images

Фелипе Наср източник: Gulliver/Getty Images

Отборът на Заубер във Формула 1 призна, че техният пилот Фелипе Наср е загубил основния си спонсор. Самото съобщение на швейцарския тим показва, че тази ситуация по всяка вероятност ще окаже влияние върху избора на състезатели за 2017 година.

Именно трудностите със сключването на нова сделка с „Банко до Бразил“, която стоеше зад Наср до този момент. Заради това Заубер анонсира единствено, че на този етап задържа само Маркус Ериксон.

Заубер саботирал Наср, за да не го загуби?!

В последните седмици бразилските медии излязоха с информации, че банката, която е подкрепяла местния пилот още от юношеските му години, спира неговото финансиране. Сега вече няма място за съмнения, тъй като от финансовото учреждение са потвърдили края на взаимоотношенията си с Наср.

„Информацията е вярна. От банката уведомиха и нас“, каза шефът на Заубер Мониша Калтенборн. „Това означава, че спират своята спонсорска програма за 2017 година. Нашето пилотско място все още е отворен, така че включваме и този фактор при преценката на по-нататъшните ни действия. На този етап това е всичко, което ще кажем“, добави Калтенборн.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Заубер Формула 1

Формула 1

SAS banner