Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун не вижда причина да изостави идеята си за късен час на Гран при на Австралия и на азиатските стартове. Бърни настоя тази година състезанието на "Сепанг" да започва в 17,00 местно време, тъй като ще е в по-удобен час за европейската публика.

Както се и очакваше обаче, стартът бе помрачен от изсипалите се поройни дъждове, които са обичайни за ранната вечер в Малайзия. Въпреки хаосът по време на надпреварата, Екълстоун смята, че началното време е добро и няма причина то да се променя.

"Не виждам нищо сбъркано в началното време. Просто дъждът ни изненада. Ако бяхме почнали в 14,00 пак щеше да завали", заяви Бърни.

Въпреки позицията на Бърни, организаторите на Гран При на Малайзия поискаха да говорят с него, за да обсъдят стартовото време.

Изпълнителният директор на пистата "Сепанг" Разлан Разали заяви пред родните си медии: „Със сигурност трябва да предложим по-подходящо време за начало на състезанието. Проблемът тук е дали ще имаме достатъчно светлина, а в неделя определено нямахме. Не само феновете останаха разочаровани от краткото състезание. Смятам, че и компаниите във Формула 1 изгубиха пари в този ден."