Новият съотборник на Макс Ферстапен в Ред Бул Рейсинг – Пиер Гасли заяви твърдо, че в никакъв случай няма да се задоволи с ролята на втори пилот.

Французинът ще заеме овакантеното от Даниел Рикиардо място, след като австралиецът се премести в Рено за 2019 година. Един от основните мотиви на австралиеца да си тръгне след 4-годишен престой при „биковете” бе все по-явното фаворизиране на Ферстапен от шефове и инженери.

Гасли е част от семейството на Ред Бул (което включва и дъщерния тим Торо Росо) от 2014-а, а дебютът му във Ф1 дойде 3 години по-късно. През миналия сезон в Торо Росо той напълно доминира над съотборника си Брендън Хартли.

„Да се превърна в един от най-добрите пилоти ще бъде страхотно предизвикателство пред мен”, заяви 22-годишният състезател. „Ще ми отнеме време да стана по-конкурентен, но съм тук не за да бъда номер 2.”

„Тези неща не стават веднага, необходимо е време. Макс е един от най-бързите в падока, което е супер вълнуващо за мен, защото това може да те изведе на едно по-високо ниво.”

„Със сигурност ще ставам по-добър в хода на сезона”, добави Гасли.