Пистата Нюрбургринг може да приеме кръг от световния шампионат на Формула 1 през 2020 г. Racefans.net съобщи, че следващите три надпревари от календара, които ще бъдат потвърдени, ще са на немската писта, на Портимао в Португалия и Имола в Италия. Говорител на германското трасе е потвърдил пред уебсайта, че се водят преговори за връщането му в Гран при, цитира clubs1.

До момента има 10 потвърдени състезания от сезон 2020 във Формула 1. Проведоха се три старта – два в Австрия и един в Унгария, следващите три поредни са два във Великобритания и един в Испания. После идват надпреварите в Белгия, Италия – Монца и Муджело и Русия. Така календарът е ясен до края на септември.

Имола опита да организира исторически италиански трипъл – бореше се състезанието да се състои след стартовете на Монца и Муджело. Това обаче явно не е било възможно. В Сочи държаха на предварително обявената си дата, а имат договор с F1. В Русия също така възнамеряват да проведат състезанието си със зрители.

F1 състезание на Нюрбургринг пък не се е провеждало от седем години

След Втората световна война пистата в стария си вариант е домакин на Гран при на Германия от световния шампионат на Формула 1. Постепенно на нея започват да се правят промени, тъй като е твърде опасна. Джеки Стюарт я кръщава „Зеления ад“. През 1984 г. започва да се използва напълно ново трасе за надпреварите от F1. Домакин е на различни състезания, включително Гран при на Европа и два пъти – през 1997 и 1998 г. – на Гран при на Люксембург. От 2007 г. Нюрбургринг и Хокенхайм се сменят през година да приемат немския кръг от първенството. Финансовите проблеми обаче постепенно се задълбочават, докато собствениците на Нюрбургринг не успяват да съберат необходимите средства и стартовете за 2015 и 2017 г. са отменени.

По-рано Формула 1 преговаряше с Хокенхайм за домакинство, но не се разбра с организаторите там.