Състезанието във Формула 1 за Голямата награда на Ню Джърси, което беше включено в календара за 2013-а година, се отлага и няма да се проведе преди 2014-а, съобщи днес вестник Ню Джърси Джърнъл. Състезанието трябваше да се проведе на крайбрежна улица на Ню Йорк и остава в плановете за 2014-а година.

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви още преди 20 дни, че това е единственото състезание, което не е сигурно като финансиране. В последния момент се оказа, че договорите за спонсорството не са подписани. Така планираното за 16-и юни 2013-а година състезание на 5,2-километровия район отпада. Единственото състезание във Формула 1 в САЩ през новия сезон остава в Остин, щата Тексас, на 17-и ноември и ще бъде предпоследен етап от световния шампионат.

"Ако бяха изготвили договорите с нас, както и със спонсорите, състезанието щеше да бъде в списъка", каза спокойно Екълстоун. Според изданието от Ню Джърси обаче, той има резервен вариант за датата 16-и юни и скоро ще я обяви. Смята се, че ще бъде даден старт на Мексико.