Според информация на „Билд” световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е изискал неговият бивш съперник и съотборник в Мерцедес – Нико Розберг да не провежда интервютата веднага след състезанията в Монако и Германия.

И в двата случая германецът е бил предвиден като човекът, който да вземе първите отзиви от тримата призьори преди награждаването, но четирикратният световен шампион специално наложил вето.

Двамата бяха съотборници в отбора на Мерцедес в периода 2013-2016, като влязоха в люта битка за титлите между 2014 и 2016. Първите две титли отидоха в полза на британеца, а тази през 2016 бе спечелена от германския му колега, който се отказа от спорта само пет дни по-късно. Макар отначало Розберг и Хамилтън да бяха близки приятели, напрежението на трасето разруши тотално личните им взаимоотношения.

„Беше за Монако и „Хокенхайм“. И двата пъти вече бях освободен от задълженията си към RTL. За жалост обаче два дена преди състезанията дойде известие, че няма да бъда нужен за интервютата“ заяви Розберг.

Според  „Билд” Хамилтън е отправил тази молба, защото не се чувствал комфортно да бъде интервюиран от бившия си съотборник.

Интересно в случая е, че пилоти като Себастиан Фетел и Кими Райконен нямат проблем да бъдат интервюирани от свой бивши съотборници като Марк Уебър и Дейвид Култард. А всички помнят колко лоши бяха отношенията между Фетел и австралиеца към края на общия им престой в Ред Бул.