Част от отбора от Формула 1 Супер Агури не бе допуснат в падока в Истанбул, преди Гран При на Турция следващата седмица. Камионите и караваните на тима трябваше да останат навън през нощта, без каквато и да било яснота за бъдещето.

През следващата седмица ще има среща на ръководството с немската компания Weigl Group, за да бъде сключено споразумение, което ще избави Супер Агури от финансов колапс.

Отборът изпрати камионите и караваните преди останалата част от екипа, които се придвижва заедно с болидите, и все още се намира във Великобритания. Докато останалите тимове вече се подготвят в Турция, официалните лица не разрешиха достъпа на Супер Агури. Като обяснение било дадено, че изпълнителният директор на Хонда Рейсинг Ник Фрай е информирал ръководството на Формула 1, че Супер Агури няма да се състезава в Турция.

Само 24 часа по-рано Фрай заяви на пресконференция, че не вярва Weigl Group да успее да спаси Супер Агури. От немската компания опровергаха това твърдение и обявиха малко по-късно, че имат всички намерения да върнат болидите на пистата.

Ник Фрай обаче не крие, че не желание повече Супер Агури да изсмуква ресурсите на неговия Хонда Рейсинг. Той изрази мнение, че Хонда вече е дала много повече от нормалното на „по-малкия си брат”.

Докато не бъде взето окончателно решение, камионите и караваните на Супер Агури ще бъдат паркиране пред пистата. Персоналът на отбора също пътува към Турция и не е ясно каква ще е развръзката.