Бившият световен шампион в Формула 1 Найджъл Менсъл заяви, че ръководството на МакЛарън не умее да се справя с вътрешните проблеми и да контролира ситуацията в отбора. Според легендата в най-бързия спорт именно „сребърните стрели” са главен виновник за скандала между двамата пилоти – Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън.

Менсъл сподели, че е имал проблеми, подобни на тези на Алонсо, през 1995-а година. Тогава състезателят прекара няколко месеца под опеката на МакЛарън. Бившият номер 1 в света на Формулата също е имал сериозен конфликт със съотборника си в английския тим – Нелсън Пикет, като причината за скандала е различното отношение към двамата. Припомняме, че Пикет дори си позволи да обиди семейство Менсъл, наричайки Найджъл „ограничен”, а съпругата му „грозна и глупава”.

„Доколкото познавам МакЛарън и шефовете на тима, предполагам, че са излъгали Алонсо и не изпълнили клаузи от неговия договор. Ръководството не може да овладее скандала и да потуши конфликта между двамата състезатели. По този начин и Фернандо, и Люис са се превърнали в жертви на неспособността на МакЛарън да се справя с проблемите”, каза Менсъл.