Техническият директор на Формула 1 Рос Браун е уверен в успешното пренареждане на календара за сезон 2020. Британецът говори пред Sky Sports за възможността отменените състезания да бъдат преместени за по-късно през годината.

Планираното начало на сезона бе отложено заради избухването на пандемията от коронавирус и четирите състезания в Австралия, Бахрейн, Виетнам и Китай бяха отменени.

За момента за старт на сезона е предвидено Гран при на Нидерландия на 3 май, въпреки че има големи съмнения и за това събитие, след като от F1 признаха, че виждат началото на сезона в края на май.

Но Рос Браун споделя, че още вярва във вълнуващата надпревара през сезон 2020 и засегнатите състезания ще бъдат преместени през август, когато е традиционната четириседмична пауза за разделянето на сезона.

„Може би ще използваме паузата през август. Ще имаме няколко уикенда, в които да проведем отложените състезания. Смятам, че можем да изградим приличен календар за останалата част от годината. Ще изглежда различно, но все пак ще се запази големият брой на състезанията и те ще са вълнуващи. Сезонът ще започне по-късно, но мисля, че ще бъде много интересен“, заяви Браун.

Британецът каза, че много от спортовете в момента са в „непроучена територия“, но добави: „Аз съм оптимист, че можем да имаме добро състезателно първенство между 17-18 или повече надпревари. Но всичко зависи от това, кога ще стартира сезона“, каза техническият директор на F1.