Директорът във Ферари Лоран Мекис призна, че от Скудерия напълно подкрепят Себастиан Фетел и кариерата му в италианския отбор. Четирикратният световен шампион кара колебливо последните два сезона и статусът му на „първи пилот” при „черните кончета” е под въпрос след доброто представяне на младия Шарл Льоклер.

Монегаскът дори си осигури нов петгодишен договор след силната първа година за Ферари, а контрактът на 32-годишния Фетел изтича в края на сезон 2020. Все пак французинът Мекис сподели, че отборът още се радва на присъствието на Фетел. „Той има ДНК на истински лидер и е ключов състезател в нашия проект. Винаги казва точните думи, спокоен е и мотивира останалите. Ако трябва да се допитам до някой пилот, то аз отивам при Себ”, призна спортният директор Мекис.

Тийм-босът на Скудерия Ферари Матиа Биното обаче каза, че Льоклер може да стане пилот №1 в отбора. „Стартират сезона на равни начала, като приоритет е представянето на отбора. Ако даден пилот има предимство пред другия, в хода на сезона нещата може и да се изменят. Този сценарий не е странен, а ще бъдем фокусирани да си направим шансовете за победа по-големи. Сега е твърде рано да говорим за тези неща”, каза Биното.