Битката на световния шампион Макс Верстапен за титлата във Формула 1 срещу Шарл Леклер и Ферари е по-лесна в сравнение с тази от миналия сезон срещу Люис Хамилтън и Мерцедес. Това е мнението на шефа на Мерцедес Тото Волф.

В първите пет състезания Леклер спечели две победи, Макс - три, но пилотът на Ферари е начело в класирането. А двубоите между двамата на пистата радват феновете и се характеризират с чиста борба и пазене от контакти. Миналата година Макс и Люис се удариха няколко пъти в хода на сезона, което допълнително нагнети напрежението преди финала в Абу Даби.

На няколко пъти след като спечели титлата през 2021 година Макс заяви, че вече може да се наслади на спорта и е доволен, че този път разполага с автомобил, с който да печели състезания от самото начало на сезона.

“Миналата година Макс караше по-лошата кола в битката за титлата, трябваше да се бори с нож между зъбите, но спечели световната титла - обясни Волф. - Сега обаче той разполага с по-бързия автомобил и всичко е по-лесно за него. Той спечели последните две състезания и инициативата е на негова страна.”

Тото отново коментира представянето на Мерцедес W13 и перспективите за подобряване на темпото на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, като световните шампиони при конструкторите се надяват на нова “крачка напред” в Гран При на Испания този уикенд.