Люис Хамилтън все още няма договор за 2021 година и това доведе до редица кое от кое по-сензационни твърдения. Говорител на Мерцедес заяви наскоро, че слуховете за неразбирателство между пилота и Даймлер по отношение на финансови условия са „чиста измислица“. Различни източници посочват суми и условия като искани от седемкратния световен шампион. Парите варират от 40 милиона евро годишно до около 70 милиона долара (пак за сезон). Твърди се, че Люис искал също така процент от наградния фонд на отбора. Всичко това бе определено като невярно от Бракли.

Относно това дали се тревожи от факта, че разговорите не са приключили, Тото Волф бе категоричен, че не е смутен от това развитие.

„Изобщо не ме притеснява, защото винаги ще уважа решенията на Люис. Независимо дали става дума да остане с нас за дълъг период от време или да напусне спорта и да преследва различни интереси. Мисля, че трябва да сме готови за всякакви варианти. Същевременно ние сме много открити един с друг, говорим и смятам, че можем да постигнем още много неща заедно", заяви Волф.