Легендата на Формула 1 Жак Вильнов счита, че Мерцедес ще направи грешка, ако освободи Валтери Ботас след края на сезона. Много критици считат, че тийм-босът Тото Волф ще замени финландския пилот през 2020-а година, а на негово място в германския отбор ще акостира Естебан Окон.

29-годишният Ботас сега се подготвя за германска рали-надпревара с Форд Фиеста. „Винаги се учиш, докато си в спорта”, коментира по темата Ботас за своя „секретен” тест.

Световният шампион от 1997-а година Вильнов смята, че Мерцедес трябва да запази Ботас, като съотборник на Люис Хамилтън. „Защо трябва да се разделят? Разбира се, че трябва да продължат заедно с Люис. Колко пъти завършиха през годините първи и втори”, запита Жак Вильнов.

„Ако той беше с половин секунда по-бавен във всяко състезание, както бе миналата година, тогава добре – смени го. Но сега вече не е така”, акцентира още той.

„Защо трябва да взимат Окон? Той се доказва, така е, но не знам колко точно добър би бил този риск за отбора на Мерцедес”, завърши коментара си Жак Вильнов.