Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов вярва, че добрите отношения между пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Льоклер вече са история. Според канадеца Фетел оттук нататък никога няма да има пълно доверие на съотборника си.

Причината за тези съждения е крайно нетипичния финал на квалификацията за Гран При на Италия. В Q3 цели 7 коли, в това число и тази на Фетел, не получиха шанс да направят финален опит за бърза обиколка, след като никой не желаеше да се откъсне от групичката и да даде слипстрийм предимство на останалите. В тези втори пробези Льоклер трябваше да осигури подобно предимство за Фетел, след като по-рано германецът беше направил същото.

„Мисля, че „Монца” със сигурност разкри картите”, коментира Вилньов пред  „Ауто Билд”. „Сега е ясно, че Фетел не може да има доверие на Льоклер. Всъщност той вече е наясно, че Шарл е неговият първи пряк конкурент.”

„Себастиан трябва да намери път вън от този свиреп цикъл и да намери начин да постави себе си на първо място”, добави Вилньов.