Макс Верстапен бе крайно разочарован от изхода на Гран при на Австрия, тъй като отпадна в самото начало на състезанието. Той бе предпазлив в очакванията си преди началото на сезон 2020, но все пак бе печелил старта на Ред Бул Ринг два поредни пъти преди тазгодишното му издание. Въпреки това неприятното чувство заради появилич се технически проблем бе осезаемо. Все пак Верстапен се овладя и се успокои бързо. Освен това заключи, че успехът във Формула 1 все още зависи повече от колата, отколкото от състезателя. Наскоро Ромен Грожан заяви, че е трудно да се определи кой е най-добрият пилот в Гран при именно заради това.

„Вече всичко е наред, но в неделя, разбира се, бях разочарован. Такива неща се случват. Лошо е обаче, когато в календара има толкова малко стартове. Вървях втори, бях с различна стратегия спрямо съперниците. Впоследствие станаха страшно много неща по време на състезанието и шансът за силен резултат не бе малък. Но положението е такова, каквото е.“

„Скоростта ни не бе лоша, но трябваше да е още по-добра. В квалификацията все така губим от Мерцедес. Да, стартирах с други гуми и това ми даде известно предимство, но е задължително да намалим разликата“, заяви още Верстапен.

Макс отговори внимателно на въпрос дали за него самия е важно да влезе в историята като най-младия пилот, спечелил короната в F1.

„Ако стане, стане. След такъв резултат в първото състезание обаче, битка за титлата ще е по-трудна. Борбата продължава. Този уикенд ще се постараем да вземем повече точки. Има много добри пилоти, но успехът все още зависи повече от колата, отколкото от състезателя“, каза нидерландският състезател.