Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен е пилотът с най-много “домашни” състезания в календара. Разбира се, “Зандвоорт” в Нидерландия е домашното му трасе, но също така той брои за домашни състезания още два старта - в Австрия, където е централата на Ред Бул и на “Силвърстоун”, тъй като базата на Ред Бул Рейсинг е съвсем наблизо - в Милтън Кийнс.

“Предстои ни още едно домашно състезание - обясни Верстапен. - “Силвърстоун” е отлична писта, ще е интересно да видим как ще се представи там нашият автомобил RB19. На това състезание винаги има страхотна атмосфера, както и много публика. Времето във Великобритания е непредвидимо, така че ще е интересно.”

Миналата година победата във Великобритания спечели Карлос Сайнц с Ферари, а пълните до краен предел трибуни обикновено подкрепят Люис Хамилтън и Макс не се радва на добро отношение от страна на британските фенове.

Подобно на Хамилтън и Тото Волф, феновете на 7-кратния световен шампион все още не са простили на ФИА и Верстапен за случилото се на финала на сезон 2021, така че Макс едва ли ще може да се надява на радушен прием и този уикенд. Като същото, разбира се, важи и при появата на Хамилтън по-късно тази година на “Зандвоорт”.