Макс Верстапен спечели шеста поредна победа и общо осма за сезон 2023 във Формула 1, триумфирайки в Гран при на Великобритания. Той изтърва старта на състезанието. Бе изпреварен от Ландо Норис, а за малко и другият пилот на Макларън Оскар Пиастри да мине пред него. Взе обаче втората позиция, в петия тур излезе обратно начело и от там нататък повече не бе застрашен. На моменти режисьорът на предаването от пистата Силвърстоун „забравяше“ Верстапен за немалки периоди от време, тъй като зад нидерландеца се водеше сериозна борба.

„Стартът ми бе ужасен и трябва да прегледаме защо се получи така. Дори и след това макларъните – особено Ландо – бяха много бързи. Отне ми няколко тура да го изпреваря. Чак след това отворих някаква разлика“, каза Верстапен след финала.

„После след сейфти кара бях с гуми софт. Беше малко сложно да ги накарам да се „събудят“. Много се радвам, че отново спечелихме. 11 поредни успеха за отбора е наистина страхотно постижение. Но днес не всичко премина гладко“, продължи Верстапен.

„Лошият старт в началото направи нещата малко по-вълнуващи. Ландо беше много мил, но ме атакува и с DRS-а. Справи се страхотно днес“, допълни Верстапен.