Световният шампион Макс Верстапен е сигурен, че днес не може да спечели Гран При на Сингапур, тъй като тръгва от 11-а позиция. Квалификацията вчера се превърна в провал за Ред Бул, като и двамата пилоти отпаднаха във втората част на сесията. Но това не попречи на репортерите да попитат Макс дали може да спечели и в Сингапур и да удължи серията си поредни победи на 11.

„Може да забравите за това. Тук не може да се изпреварва. На други писти може да стартирам последен, може би на „Спа”, да стартирам последен и да спечеля, но не и тук. Тук трябва да си 2-3 секунди на обиколка по-бърз, за да имаш шансове да изпреварваш. А на улично трасе това се постига много трудно“, заяви Верстапен малко преди състезанието в неделя.

Нидерландецът допълни, че за него и тимът е по-важно да разберат какви са проблемите с RB19 в Сингапур, отколкото да мислят за поредната победа.

 „Знам, че щеше да дойде денят, в който нямаше да мога да спечеля следващото състезание. Но пък серията ни досега беше много силна. Важно е да разберем защо изостанахме тук“, каза още Макс.