Преди старта на новия сезон във Формула 1 трикратният световен шампион Макс Верстапен заяви, че е най-важно да се адаптира към нуждите на болида. Ред Бул бе на изключителна висота последните две години, като конкуренция за "биковете" почти нямаше. Тайната според нидерландския пилот е именно в нагаждането към различни обстоятелства.

"Когато хората питат: "Какъв е стилът ти на каране?", не мога да отговоря с точност на това. Всичко е до това да се нагодиш към дадени обстоятелства. Има много неща, които ви се искат, но някои от тях не са реалистични. Затова просто се адаптирам към колата, която ми дадат", сподели нидерландецът.

"През сезона механиците се опитват да подобрят скоростта. Доволен съм от държанието на колата, но ако започне да недозавива повече, просто трябва да се адаптирам към това. Ситуацията се променя на всяка писта, балансът се променя", допълни той.

След това Верстапен бе запитан защо болида на Ред Бул е бил толкова по-бърз от останалите по време на състезанията.

"Не знам, не мисля, че сме правили нещо вълшебно по време на състезнията. Правим нормалните настройки. Някои имат добри квалификации, но не толкова добри състезания. Разбира се, винаги гледаме данните от състезанията, но искаме да сме бързи и в квалификацията", каза той.