Двукратният световен шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, записа на „Монца“ рекордна десета победа този сезон, а представянето му и това на RB19 подсказват, че успехите на Ред Бул могат да продължат. След по-малко от две седмици е Гран При на Сингапур, като специалистите са на мнение, че на уличното трасе съперниците на Ред Бул може да имат по-голям шанс за победа.

Оказа се, че Макс също смята, че уикендът в Сингапур се очертава по-труден от досегашните.

Gulliver/GettyImages
97 снимки

„Предвиждам, че ни очаква по-труден и по-сложен уикенд. Разбира се, ще положим всички усилия, за да се представим добре и да спечелим. Но ни очаква интересна битка“, заяви нидерландецът.

В Сингапур Ред Бул може да загуби част от предимството си, тъй като там DRS-системите не са толкова ефективни.

„Всъщност, ние продължаваме да имаме проблеми на повечето писти, когато трябва да изпреварваме. В началото на годината това ни създаваше сериозни трудности. Разбира се, ние разполагаме с много бърз автомобил и изпреварвахме успешно дори и в Маями, където всички имаха проблеми с изпреварванията“.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

Верстапен даде и конкретен пример с „Монца“, където той успя да излезе начело в 15-ата обиколка и след това беше недостижим до финала.

„На „Монца“ ефектът от DRS-системите е много по-голям. Но пак не беше лесно да догоня Сайнц. Освен това, много зависи и от трасето. На „Монца“ Карлос спираше за първия завой в средата на пистата и нямаше откъде да го атакувам. Опитах се да го притисна леко вдясно, но не се получи на няколко пъти. Затова и изпреварванията в зоните за спиране на „Монца“ се оказаха много по-трудни от очакваното“, каза още Верстапен.