Двукратният световен шампион Макс Верстапен записа най-бързото време и в третата тренировка преди Гран При на Монако. Нидерландецът оглави и втората тренировка, която бе в петък, след като пък в първата сесия от Ред Бул имаха проблеми с болидите.

Топ 5 в днешната последна тренировка допълниха Карлос Сайнц с Ферари и Ландо Норис с Макларън. В самия край Люис Хамилтън катастрофира тежко и сесията бе прекратена. Британецът остана едва 8-и. Проблеми с колата имаше и Шарл Льоклер, който се нареди 7-и.

Проблеми имаше и Магнусен, който десет минути преди края на тренировката излетя в зоната за сигурност на първи завой. Той успя да се върне на трасето без поражения по колата, но веднага след това остана без задвижване и бе инструктиран да спре колата. Това стана в зоната между двата завоя Портие. На трасето бе назначен режим на виртуална кола за сигурност.

Веднага след подновяването на сесията обаче Люис Хамилтън се удари в стената от външната страна на завоя Мирабо. Това предизвика червени флагове и спиране на тренировката, която и не бе подновена заради малкото оставащо време. Механиците на Мерцедес ще имат сложната задача да подготвят болида на британеца след удара, тъй като те ще имат едва два часа между тренировката и квалификацията. 

Предстои квалификация, която започва в 17:00 часа по DIEMA SPORT 3. Състезанието в неделя, 28-и май, започва в 16:00 часа. 

Верстапен спечели три, а съотборникът му Перес две от петте състезания досега през сезона, като Гран При на Емилия-Романя в Италия миналия уикенд беше отменено заради наводненията в района.