Световният шампион във Формула 1 – Макс Верстапен, остана на второ място в състезанието за Голямата награда на Великобритания на пистата „Силвърстоун“. Нидерландецът не успя да изпревари Люис Хамилтън в края, но остана доволен от позицията си, въпреки големите трудности, които е изпитал в хода на надпреварата.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

„Да, ние днес просто нямахме темпо, изоставах в началото на състезанието. В един момент не изглеждаше никак добре, мислех си, че ще завърша пети или шести. Но взехме правилните решения да преминем от сликовете към гумите интермедия, а после от интермедия към сликовете. Това бяха правилните решения. И последното решение да се върнем на пистата с твърдите гуми, а не с гумите „софт“, това определено ми помогна да завърша втори. Не е толкова зле, можеше да бъде и по-зле. Но взехме правилните решения и се качихме на подиума. Много съм доволен“, каза пилотът на Ред Бул.

„Да, когато започна за първи път да вали имах проблеми със сцеплението и не исках да поемам твърди големи рискове. Видях, че тези пред мен натискат, атакуват и реших да се боря с тях, да не излизам от трасето. В един момент, обаче, заваля много силно и беше ясно, че трябва да караме с гумите интермедия, след което трябваше да накараме да живеят колкото се може повече тези гуми. Появи се слънцето, започна да изсъхва доста бързо пистата, но в един момент трябваше да рискуваме и да се откажем от гумите интермедия, за да се насочим към сликовете отново“, заяви Верстапен след състезанието.