Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен заяви, че е доволен от второто място си място на вчерашната Гран при на Турция. Той обаче предвиди, че ще се води люта битка за титлата до края на сезона.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

„Очевидно Валтери Ботас имаше по-голяма скорост от нас и нямаше как да го стигнем. По-добре работеше и с гумите. Ние много ги щадяхме. Кое бе най-трудното нещо за мен по време на състезанието? Ами, да не заспя (смее се). Сега сериозно – най-трудно бе да щадя гумите, разбира се, защото не ги натискахме на 100 процента. В някои обиколки го правехме, но като цяло ги пазехме, защото пистата бе много хлъзгава. Доволен съм от второто място. Битката с Хамилтън до края на сезона ще бъде ожесточена. Дори още в следващия старт в Остин ще видите голяма битка“, заяви Верстарен след края на състезанието.

„Тази писта много ми пасва и се радвам, че и сега стана така. Направих едно контролирано състезание и третото място е страхотно за мен. Изобщо този уикенд се  представихме страхотно“, заяви третият от Гран При на Турция и съотборник на Верстапен Серхио Перес.