Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен предупреди, че лошото време, което се очаква за уикенда на „Зандвоорт” може да има важна роля в развитието на Гран При на Нидерландия.

Домашното състезание на Макс е първото след лятната пауза във Формула 1, а световният шампион преследва деветата си поредна победа този сезон, с която ще изравни рекорда на Себастиан Фетел от 2013 година.

„Зандвоорт” е страхотна писта и разбира се, феновете тук са невероятни – обясни Макс, който ще получи подкрепата на пълните трибуни. – Лятната пауза беше хубава, успях да си почина с мои приятели. Вълнувам се за началото на втората половина на сезона и няма по-добър начин да рестартираме кампанията от състезание в Нидерландия. Нямам търпение да се върна на пистата.”

В последните пет състезания във Формула 1 преди лятната пауза атмосферните условия имаха важна роля в представянето на пилотите на пистата и Макс очаква това да се случи и на „Зандвоорт”.
„Изглежда, че времето ни е подготвило някои изненади този уикенд, но за мен това няма значение, дали ще е сухо или мокро, ние ще направим всичко по силите ни за да вземем максималните точки. Но времето определено ще има важна роля.”

Прогнозата е, че и в трите дни на Гран При на Нидерландия този уикенд ще вали.