Шефът на Ферари Фредерик Васьор разкри кой е най-големият проблем в отбора. "Скудерията" има сериозни проблеми през сезона във Формула 1, а промените по болида за Гран При на Испания, определено не дадоха желаните резултати.

„Според мен най-сериозният проблем за нас не е потенциалът в една обиколка или пък скоростта на някой от завоите. Основният проблем на Ферари е непоследователността в състезанията“, сподели шефът на Ферари

„Нека да видим какво беше положението при автомобила на Шарл. Той беше с еднакви гуми в два от стинтовете- в първия балансът не беше на място, докато беше наред. Карлос също направи приличен първи стинт и добър последен стинт, докато в средния средата загуби 15 или 20 секунди спрямо своите конкуренти. Затова е много е трудно да се разбере и да се реши какво д се направи, защото не винаги става дума за един и същ проблем", допълни той.

„Карлос успя да поддържа прилично темпо в последните няколко обиколки. Това означава, че няма толкова проблеми с гумите. Шарл още от първата обиколка се оплакваше от баланса в първия стинт, но не и от първата до последната обиколка", сподели още Васьор.