Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас беше леко разочарован след края на квалификацията за Гран При на Франция, в която остана втори зад своя съотборник Люис Хамилтън. Въпреки това финландецът показа, че съвсем не е загубил надежда за самия старт.

Точно 286 хилядни от секундата разделиха двамата пилоти, като скандинавецът призна, че не е имал същия късмет с непостоянния вятър в определени участъци на „Пол Рикар”.

„Люис направи наистина много добра обиколка в самия край. Разликата между нас беше много малка. Говорим за стотни от секундата. На правата вятърът наистина напълно промени посоката си, а в други два завоя имах проблеми с траекторията. Оттам дойде загубата на време. Днес Люис се справи по-добре от мен. Като тим постигнахме отличен резултат”, коментира Ботас.

„Разполагах с много силен автомобил в хода на целия уикенд. Ще видим какво ще стане утре. Има доста дълъг спринт преди влизането в първите завои, така че всичко е възможно.”

„Стартът утре ще бъде много важен, както и атаката на първия завой”, завърши финландецът.


Не пропускайте нито миг от Гран При на Франция, 8-и кръг от шампионата на Формула 1, в неделя, 23 юни, от 16,10 часа чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!