Техническият директор на Уилямс във Формула 1 – Пади Лоу категорично отказа да хвърли вината за слабото представяне в тазгодишния шампионат върху неопитния пилотски дует Ланс Строл-Сергей Сироткин. Шефът подчерта, че колата на отбора има серия недостатъци в различни области.

Уилямс застана плътно зад избора си на пилоти

Уилямс със сигурност очакваше много повече от настоящия сезон, а до момента е единственият отбор, който няма спечелена точка. На този фон последното 10-о място в класацията при конструкторите е повече от заслужено.

Строл: Уилямс не се състезава, а оцелява

Строл с още атаки: Много неща не са наред

Строл, който при дебюта си през миналия сезон стана най-младият пилот с подиум в историята, сега си партнира с тоталния дебютант Сергей Сироткин. Канадецът стигна до Q2 в Австралия, но оттогава насам нито той, нито партньорът му са успявали да прескочат първия етап от битките за позиции. Най-добрият резултат за Уилямс дотук е 14-о място.

„Когато се опитваш да развиеш болид, най-лесно би било да направиш стандартен тест пред такъв с човешки фактор. Това би било постижимо, ако ставаше дума за експерименти в лаборатория”, коментира Пади Лоу.

„В крайна сметка всичко, което се случва с колите, е дело на реални пилоти. Пилотът е еднакъв по значимост фактор. Неговият ефект влияе върху нашата интерпретация на колата. А всеки пилот е различен.”

„Разполагаме с двама съвсем различни пилоти, които са относително неопитни. Въпреки това сме много доволни от работата, която вършат. От нея не произтичат никакви проблеми и възрастта на пилотите няма да ни отклони от факта, че не сме произвели автомобил, който се представя коректно и така добре, както възнамерявахме”, добави Строл.