Световният шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, разкри, че има клауза в неговия договор с Ред Бул, която му забранява да практикува опасни спортове, включително да кара ски.
Подобна клауза е напълно обяснима на фона на рисковете, които подобни спортове крият и възможностите за получаване на контузии, които да попречат на участието на даден пилот в тестове или състезания. 

„Не мога да практикуваm опасни спортове. Не съм карал ски от пет години заради риска да счупя нещо или да разтегна с всички тези последствия."

„Разбира се аз осъзнавам, че имам още много години, в които ще мога да се боря за победи и титли. Като се замислиш за тези неща ти автоматично започваш да поемаш по-малко рискове“, заяви трикратният световен шампион.

Последният пилот от Формула 1, който получи контузия след инцидент извън рамките на състезателен уикенд бе Ланс Строл. Преди година канадецът счупи китките си след падане с колело и трябваше да пропусна единствения предсезонен тест. Той обаче успя да се възстанови навреме, за да се включи в уикенда за Гран При на Бахрейн, с който стартира сезон 2023.