Здравните власти в Португалия обмислят наново достъпа на фенове до пистата Портимао по време на следващия кръг от световния шампионат на Формула 1. Състезателният уикенд е от 23 до 25 октомври и вече има продадени билети. Ситуацията с разпространението на COVID-19 обаче се изостри през последните седмици и в Португалия, като в останала част на Европа.

От началото на октомври случаите в Португалия растат рязко, като досега най-много отчетени за денонощие случаи има на 16 октомври – над 2600. Общият им брой от началото на пандемията е почти 100 000 с над 2160 починали.

До момента няма повече подробности освен изявлението на шефа на главния здравен директор Мария да Граса Грегорио де Фрейташ. Тя каза на пресконференция, че се обмисля намаляване броя на запалянковците, които да посетят трасето. Фрейташ допълни, че решение ще бъде взето предвид епидемичната обстановка в региона.

Според информация от трасето има продадени около 30 000 билета. За Гран при на Португалия бе предвидено и връщането към активна дейност на Падок клуба.

Надпреварата на Портимао ще е 12 кръг от сезон 2020 във Формула 1. Тазгодишното първенство започна с три месеца и половина закъснение заради пандемията от коронавирус.