Джордж Ръсел и Люис Хамилтън финишираха 11-ти и 14-ти в спринта, определящ стартовата решетка за Гран при на Емилия Романя. От Мерцедес отбелязаха, че болидите са имали грижи със скоростта на правите.

“Не беше особено приятно днес, изпреварванията бяха трудни. Темпото не беше толкова лошо, но ни липсваше скорост на правите, за да имаме реален прогрес“, заяви Ръсел.

„Спринтовите надпревари са много къси и няма кога гумите да започнат да се износват, да се получат разлики между пилоти и коли, да се отворят възможности. Не потеглихме добре, което не е обичайно за нас. Утре стратегията ще е от ключово значение. Трябва да направим нещо различно от съперниците, което да ни даде възможност да се борим и да вървим напред.“

Хамилтън заяви, че просто това е положението и целият отбор полага огромни усилия, за да промени ситуацията

„Отборът ни е преживял много трудни сезони. Повечето хора, с които работя, са в екипа от повече от 20 години, така че са изживели какво ли не. 2013-та например не бе особено добра, но последваха страхотни моменти. Държим се заедно, стараем се да мотивираме всички. Това е положението в момента. Борим се да разберем колата, да постигнем прогрес през годината. Това е всичко, на което можем да се надяваме в момента“, допълни седемкратният световен шампион.